Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, düzenlediği basın toplantısı ile Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı’nı kamuoyuna açıkladı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak için harekete geçen Başkan Selman Hasan Arslan’ın, talimatı ile belediye bünyesinde kurulan Afet İşleri Müdürlüğü tarafından Afet Müdahale Planı hazırlandı. İlçede ki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, hazırlanan planın Balıkesir’de ki ilçe belediyeleri arasında ilk olduğunu ifade etti.

Başkan Arslan, “Edremit birinci derece deprem bölgesi deprem riski altında. Dolayısıyla hemen bununla ilgili çalışmalar başlattık. Bugüne kadar belki unutuldu gibi görünse de biz hiç durmadık, çalıştık. Balıkesir ilçelerinde ilk olan bu çalışmaları sunacağız. Bunlardan bir tanesi önleyici tedbirlerle ilgili. Yeni yapılacak inşaatların daha tedbirli, daha sağlam olması adına belediyemiz teknik yetkilileriyle ve bütün paydaş odalarla toplantılar yaptık. Bu toplantılar neticesinde bir takım kararlar aldık meclisimizde. Depreme dirençli olması için ciddi bir çalışma yürütüldü. Bütün sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve mimar mühendis odalarıyla beraber ciddi bir mesafe aldık. Bundan sonra yapılan inşaatlarda denetimler daha sıkı olacak. Bizim amacımız afet eylem planı oluşturmaktı. Allah korusun bir deprem, afet olduğunda aciz durumda kalmamalıyız. Karmaşa, kaos olmasın buna hazırlıklı olalım. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptık. Kamuoyu belki bunu unuttuk zannetti ama bu konuda hiç boş durmadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda her türlü yapılanmamız hazır. Bu ‘Afet Müdahale Planı’nı hayata geçiriyoruz” dedi.

Edremit Belediyesi Afet İşleri Müdürü Yahya Uyan Afet Müdahale Planı’nı sunumu eşliğinde gerçekleştirdi. Afet Müdahale Planı’nın AFAD ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulduğunu, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de söz alarak olası afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*